Obstetrica-Ginecologie

Specializari Obstetrica-Ginecologie

Colposcopie

Metoda de diagnostic esentiala in patologia cervicala, vulvara, vaginala. Videocolposcopul asigura vizualizarea leziunilor invizibile cu ochiul liber, mareste si proceseaza imaginea. Permite astfel o biopsie tintita pentru un examen histopatologic cat mai riguros

Histeroscopie

Este o metoda minim invaziva de explorare uterina, nedureroasa. Histeroscopul permite vizualizarea directa a cavitatii uterine cu diagnosticarea si tratarea unei game largi de afectiuni: polipi endometriali, sinechii uterine, fibroame submucoase, malformatii uterine.

Estetica ginecologica

Injectare de acid hialuronic, tratamentul atrofiei vaginale,injectare PRP vaginal pentru regenerarea mucoasei vaginale, tratamentul inflamatiei, restabilirea integritatii mucoasei colului uterin.Tratamentul LASER al cicatricilor vaginale dupa nastere si epiziotomie, regenerarea mucoasei vaginale, refacerea pH-ului vaginal cu scaderea riscului de infectii genitale bacteriene.

Ecografie in ginecologie

Ecografia transvaginala este un examen cheie in ginecologie. Este o metoda neinvaziva, nedureroasa si neiradianta care permite examinarea in timp real a organelor genitale interne. Astfel se faciliteaza diagnosticarea majoritatii afectiunilor ginecologice.

Ecografie in obstetrica

Este singura metoda care permite monitorizarea evolutiei sarcinii si a starii fatului fara a fi invaziva,sau iradianta. Poate decela eventualele malformatii fetale sau alte afectiuni care necesita investigatii suplimentare.

Contraceptie

Contraceptia cuprinde totalitatea metodelor de prevenire a unei sarcini nedorite. Alegerea metodei aparține pacientului atent sfatuit de medic in functie de o multitudine de factori: eficienta, siguranta, beneficii non-contraceptive, cost, preferințe personale.

Menopauza

Este definita ca perioada ce urmeaza dupa ultimul ciclu menstrual. Menopauza implica schimbari hormonale, morfologice si functionale. Simptomatologia care o insoteste este variata (bufeuri, cefalee, insomnii, depresie, mastodinie) si specifica ca durata si intensitate fiecarei paciente. Pentru ca aceasta tranzitie spre o noua etapa in viata femeii sa se faca cat mai usor, exista o gama larga de tratamente hormonale sau non-hormonale.

Ginecologia adolescentelor

Patologia caracteristica acestei perioade implica malformatii, tulburari functionale, afectiuni endocrine.Rolul medicului ginecolog este acela de a evalua si trata aceste afectiuni, dar si de a acorda sprijin si informare tinerelor si familiilor lor. Prima consultatie ginecologica este o buna ocazie de a consilia tanara pacienta cu privire la metodele contraceptive si de prevenire a bolilor cu transmitere sexuala.

Infertilitatea cuplului

Infertilitatea afecteaza un procent de aprox. 15% din populatie si reprezinta incapacitatea unui cuplu de a concepe o sarcina dupa o perioada de 1 an, timp in care cuplul a avut contacte sexuale regulate si neprotejate.Diagnosticarea infertilitatii include mai multe etape (de laborator, imagistice, chirurgicale).Planul de tratament se bazeaza pe etiologia si durata infertilitatii, si include tratamente medicamentoase, chirugicale sau tehnici de reproducere umana asistata.