Despre filozofia ZEN

"Viata noastra poate deveni fericita. Fericita si libera.Viata noastra poate atinge punctul pe care, in definitv, trebuie sa il atinga.”

Principiile ZEN


1. Minte fara prejudecata.

Primul principiu se refera la antrenarea mintii in sensul “imblanzirii” emotiilor si judecatilor personale astefl incat sa putem fi receptivi la adevarata esenta umana, atat a noastra cat si a celor din jurul nostrum, cu scopul stabilirii de relatii interumane armonioase, care pot amplifica benefic evolutia spirituala a fiecarui individ

O minte prezenta, limpede si pe deplin golita de ganduri este o minte deschisa catre noi posibilitati, mereu pregatita pentru noi experiente spirituale.

2. A fi prezent si constient.

Cel de-al doilea principiu ne indeamna catre starea de prezenta, de constientizare a momentului prezent. Acordand atentia necesara fiecarei activitati pe care o intreprindem ne sporim inteligenta emotionala, fericirea, starea de bine si astfel rezultatul actiunilor noastre va fi unul pozitiv, pe masura implicarii nostre constiente.

3. Armonia minte-trup-suflet

Echilibrul interior odata atins se va manifesta la toate nivelele existentei noastre. O minte linistita si un suflet impacat cu sinele va genera starea de sanatate fizica si psihica depline, omul experimentand o viata armonioasa, echilibrata.A fi aici si acum, in pace cu noi insine, reprezinta calea catre starea de echilibru total si permanent.